Please Wait...

Živinoreja

 

Nobena industrija ni tako odvisna od učinkovitosti mikrobnega sistema kot je živinoreja. Za zagotovitev dobrega donosa, zdravja živali in pravilne oskrbe je potrebna ogromna količina biologije. Z uporabo EKO GEA tehnologij v teh procesih sklenemo krog med krmljenjem, vzrejo živine in upravljanjem njihovih odpadkov. Če z mikrobi pravilno ravnamo, nam pomagajo vzdrževati vse na kmetiji: odpadke (kot sredstvo), vodo, energijo, ogljik in hranila - medtem ko zagotavljajo povečanje donosa in rentabilnost.

Probiotik proti Prebiotiku

V teku so številne raziskave, da bi našli ustrezen način za podporo mikrobiomu - rastlinskemu, živalskemu, človeškemu in okoljskemu. Znanstvena odkritja na tem področju so nova in predstavljajo velik izziv: večina mikrobov še ni identificiranih; njihovih zapletenih intereakcij še ne razumemo; in velike večine ne moremo gojiti za proizvodnjo. Ob upoštevanju vse te kompleksnosti je zelo težko najti prave mikrobe, ki bi opravljali različna dela (probiotičen pristop), kar lahko opišemo kot "brca v temo". V EKO GEI smo se odločili za prebiotičen pristop. Verjamemo, da je Biocomplex idealni prebiotik in je preskočil probiotična odkritja. Biocomplex zagotavlja sistemsko podporo celotnemu mikrobiomu, s spodbujanjem mikrobne raznolikosti, dinamične biologije in zdravja. Biocomplex deluje dovolj hitro, da neposredno vpliva na mikrobiom in je zaradi tega idealno orodje za kateri koli biološki proces.

 

Biocomplex združujemo z našimi tehnološkimi rešitvami za odpravo odpadkov in proizvodnjo bioplina.

Zdrava mikrobiologija. Zanesljiva tehnologija.

 

 

Zdravje živali. Biocomplex se odziva na izzive glede zdravja živali na različne načine:

Dodatek krmi. Živali so, kar njihovi mikrobi jedo, Biocomplex pa hrani in varuje mikrobe v črevesju.Zdravi črevesni mikrobi izboljšajo izkoristek krme, absorpcijo hranil in vode, mišičevje in splošno zdravje.Zdravje črevesja uravnava imunski odziv in določa donos. Mlade živali dobijo ustrezen življenjski zagon,ki jim zagotavlja vseživljenjsko uspešnost.

Mikrobna raznolikost. Biocomplex ustvarja ogromne raznolike populacije mikrobov. Raznolikost, ki jo ustvarja Biocomplex, je ključna za zdravje gostitelja in ustvari konkurenčno izkjučenost, ki je enaka zmanjšanju patogenov. Koristne mikrobe izkoristimo za boljši izkoristek krme in asimilacijo hranil. Naši koristni mikrobi izpodrinejo patogene organizme na naraven način.

Mikrobna raznolikost. Biocomplex ustvarja ogromne raznolike populacije mikrobov. Raznolikost, ki jo ustvarja Biocomplex, je ključna za zdravje gostitelja in ustvari konkurenčno izkjučenost, ki je enaka zmanjšanju patogenov. Koristne mikrobe izkoristimo za boljši izkoristek krme in asimilacijo hranil. Naši koristni mikrobi izpodrinejo patogene organizme na naraven način.

Sanitacija in upravljanje z gnojem. Če dodajamo Biocomplex prehrani za živali ali ga uporabljamo kot sanitarno sredstvo, se občutno izboljšajo klimatski pogoji v hlevu - manj neprijetnega vonja, vlažnosti,amonijaka in H₂S. Sposobnost ionske izmenjaveBiocomplexa zagotavlja takojšnje zmanjšanje neprijetnega vonja. Lažje je črpanje hlevskega gnoja, ker se ne lepi in ne peni. Ionska izmenjava zagotavlja zdravo mikrobiologijo, mikrobi pa mineralizirajo odpadke in jih hitro preoblikujejo v obvladljiv vir ogljikove in dušikove energije. Nadalje, to zmanjšuje patogene organizme v bivalnih objektih, ribnikih in lagunah. Biocomplex zmanjšuje vpliv živalskih odpadkov na naš planet.

 

Okoljska trajnost na kmetiji. Za delovanje biologije potrebujejo mikrobi ogromne količine ogljika in dušika. Ogljikovi odpadki in odpadki od krme, ki nastanejo pri vzreji živali in koncentriranem krmljenju, so prava nočna mora. EKO GEA vzgaja mikrobe, ki čistijo okolje in izboljšujejo zdravje živali. Živinorejcem ponujamo ta revolucionaren, trajnosten izdelek.

 

 

Od gnoja do bioplina. EKO GEA ponuja revolucionarni postopek za anaerobno razgradnjo in proizvodnjo bioplina. Če je vaš cilj več bioplina, popolna odprava gnoja ali bogato gnojilo za vitalnost pridelka, vam ponujamo celoten sklop rešitev.

Prilagodljivost. Naš proces lahko zaključi postopek razgradnje pri popolnoma čistih odpadkih ali postopek razgradnje zaustavi in s tem zagotovi zelo kakovostna NPK gnojila za uporabo na zemljiščih - prikazano na drsni lestvici -odvisno od tega kaj in kdaj želimo.

Zdravje živali. Biocomplex se odziva na izzive glede zdravja živali na različne načine:

PREBERI VEČ

 

complete in-proces cleaning flexibility

 

EKO GEA

EKO GEA, Nejc Đorđić s.p., Ul.M.Grevenbroich 13, 3000 Celje, Slovenija

PE Šempeter, Rimska cesta 98 a, 3311 Šempeter v Savinjski dolini

T: + 386 (0) 3 491 07 60, F: + 386 (0) 3 491 07 61

W: www.ekogea.com , www.h2e.si , www.divinita-global.com

E:  info@ekogea.com